Címkék

90s (10) ajánló (10) akph (3) amcsifoci (13) apple (3) autó (2) beggars (2) blog (24) brk (6) chill (22) comic (7) dubstep (7) életérzés (14) élmény (6) emberek (2) érdekes (19) esti elszállás (6) film (26) fim (1) firefly (2) fnl (4) foci (9) focivb (7) fun (48) grafika (8) játék (8) képek (33) kidcudi (7) könyv (3) nike (4) nosztalgia (5) nyár (6) omegle (3) prodigy (1) rap (46) reklám (15) rémi (2) rip (2) romváros (4) sci fi (3) sorozat (17) suli (1) tech (2) ünnep (9) vers (13) western (1) zene (187) zenehétfő (91)

Hamburgeres

2010.11.21. 14:16 brk

Így jó pár hamburgerrel és ezek miatt felszedett kilóval a hátam mögött, kezdem objektíven értékelni őket, megérett az idő egy jó kis posztra róluk.

A hamburgerrel való ismerkedést szinte kivétel nélkül mindenki a mekiben kezdi, tolja be a jó kis sajtburgert a Happy Meal mellé, örül a fejének, mert finom. Aztán ahogy nő fel az ember rájön, hogy ez egysíkú meg régen sokkal jobb volt, kipróbál másokat is (közbevetés: közben otthon is próbálkoztak szüleim kedvembe járni, hogy home-made burger meg miegymás, de azokból a bolti húsokból csak katasztrófa származik, erről majd lejjebb). Én így jutottam el a Burger Kinges Whooper-hez, mely normális méretű, kifejezetten ízletes, szvsz a legjobb burger a gyorsétterem-láncokban. Persze a BelFrit-tel nem lehet összehasonlítani, azok sem rossz burgerek, sőt, viszont a hús nem az igazi bennük. Persze ez minden franchise-burgerre elmondható, és itt jön a lényegi része a bejegyzésnek.

Kétszer ettem autentikus hamburgeres helyen, egyszer Londonban, úgy egy éve egy utcai árusnál, aki sült hagymát és nagyon jó húst pakolt a zsemlébe, a többit te tehetted bele, illetve Nizzában, egy angol hamburger-étteremben, ahol a legfinomabb szendvicset ettem ever! Ez volt az a hely, ahol megkérdezték, mennyire süssék meg a húst (medium természetesen), és annyira jól eltalálták az arányokat, hogy azóta visszaemlegetem, az a burger az etalon. Ide még beszúrom azért Marika néni kávézóját, mert Marika néni érti a dolgát, akkora hamburgereket készít, hogy utána 2 napig nem éhes az ember és teljesen baráti áron.

Ezek után érthető, hogy itthon is kísérletezgetek, a hús recept már teljesen jó, (ez a legkényesebb része a dolognak, keressetek neten, egy kevés Worcester szósz kell bele), a tökéletes sajtot is megtaláltam (Lidl szendvicssajt :D), de a zsemlével komoly bajban vagyok, ilyen szép barnát, mint ami a képen látható sehol sem találtam, ha vkinek van ötlete, az írjon.

Na ez egy ilyen gyors kis összefoglalás volt a legmeghatározóbb hamburgerekről, kommentekbe jöjjenek a hasonló élmények, esetleg tippek, hogy mi az, amitől az ember ízlelőbimbói elélveznek, miután beleharap a szendvicsbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://monkey.blog.hu/api/trackback/id/tr502463054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bazs11 2010.11.22. 21:49:02

zegen a Soho-ban is van jó burger, csak azokat ki kell tapasztalni. Amugy meg sztem a Subway mindent visz, csak drága.

Jas_W 2010.11.24. 00:16:24

Én eddig az Oázisban ettem a legjobbat. Nagy, finom, jóllaksz vele, olcsó. Remek ár-érték arány. Viszont ezt a Marika néni kávézóját kipróbálnám egyszer. :)
süti beállítások módosítása